Referenser

BRF Fyren

Smidigt och enkelt med Ekoni

Bostadsrättsföreningen Fyren är Härnösands största med hela 316 lägenheter och en förskola. Föreningen blev en av Ekonis första kunder hösten 2013. Men egentligen är samarbetet mycket längre än så.
– Lotta Lindberg var vår partner även tidigare och eftersom samarbetet fungerade så bra var det naturligt att följa med när Ekoni startades, säger BRF Fyrens ordförande Lars-Gunnar Näslund.

Föreningen har ovanligt god ekonomi. De senaste åren har man investerat runt sju miljoner kronor i bland annat nya tak utan att ta en enda krona i lån. Balansomslutningen är på 11 miljoner kronor så det är en hel del att hålla reda på.
Förutom den löpande bokföringen och bokslutet hjälper Ekoni även till med exempelvis avisering och redovisning av hyror samt löneadministrationen för de tre anställda.
– Smidigt är det bästa ordet för att beskriva samarbetet. Tillsammans har vi skapat bra rutiner som vi hela tiden fortsätter att förfina. De få gånger det uppstår frågor eller problem lyfter vi bara luren och så brukar det lösa sig, säger Lars-Gunnar Näslund.

BRF Fyrens ordförande Lars-Gunnar Näslund och fastighetsskötaren/vicevärden Rickard LundqvistJS Assistanskonsult AB

Lätt att få svar av Ekoni

Ända sedan starten 2008 har JS Assistanskonsult samarbetat med Ekonis personal. När redovisningsföretaget där de tidigare jobbade lades ner i Härnösand var det självklart att följa med till Ekoni.
– Under åren har vi byggt upp en personlig kontakt som är oerhört mycket värd. Den gör att det är väldigt lätt att få svar på frågor eller att rätta till fel som uppstår, säger Stefan Öberg som tillsammans med Jonas Tynér driver JS Assistans.
Bolaget har kunder från Västerås till Sollefteå, men de flesta finns i Sundsvall och Härnösand. Totalt är det 56 heltidstjänster, men med vikarier och deltider kan det bli upp till 140 personer på lönelistan under ett år.

Ekoni sköter den löpande bokföringen, bokslut och deklarationer. Dessutom har Åke Lundgren hjälpt till vid starten av företaget, eller rättare sagt företagen.
– När vi körde igång i Västerås bildade vi ett eget bolag där och dessutom har vi nyligen startat ett fastighetsbolag, säger Stefan Öberg som alltså lovprisar den dialog han har med Ekonis personal.
– Snabba är de också!